دستیار رئیس جمهور: تجاوز رژیم صهیونیستی را با نگاه عاشورایی ببینیم بررسی میراث دعایی زین‌العابدین(ع) در صحیفه سجادیه | امام چهارم، مبارزی خستگی‌ناپذیر بسیج خیرین در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب ایران امام حسین (ع) در مکتب امام سجاد (ع) رئیس بنیاد شهید کشور: رسیدگی به اسکان خانواده‌های شهدای حمله صهیونیستی در اولویت قرار گیرد مراسم بزرگداشت پاسدار شهید «مرتضی میثمی» امروز در مشهد برگزار می‌شود (۱۸ تیر ۱۴۰۴) یادگار «رکن‌الدوله» در حرم‌مطهر‌ رضوی | درباره رواق «دارالذکر» که روزگاری مدرسه «علینقی‌میرزا» بوده است صدای آشنای حرم بچه‌های هیئتی چرا واردات خودروی جانبازان هنوز به سرانجام نرسیده است؟ شهید اقتدار ملی | درباره «شهید سردار بهنام شهریاری» که سال‌ها در مسیر اباعبدالله(ع) گام برداشت کمی از کربلا در همین اتاق | روضه‌های خانگی، برکت خانه‌ها و شهرمان هستند گردهمایی پُرشور ۴ هزار عزادار افغانستانی در حرم امام‌رضا(ع) تشییع و خاکسپاری پیکر جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری اجتماع «یک ایران زینب(س)» در حرم مطهر امام‌رضا(ع)، امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۴) اعلام جزئیات مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار ایران در حرم امام‌رضا(ع)، فردا (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بیش از ۴۰ هزار جانباز قطع عضو، نیازمند خدمات پروتز و اروتز هستند جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس به همرزمان شهیدش پیوست آیت الله مروی: روایت انسجام و همدلی ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه باید برای آیندگان حفظ شود آغاز اعزام زائران عمره به سرزمین وحی از اول شهریورماه
سرخط خبرها

درس‌هایی از نهج البلاغه | صلاح مردم

  • کد خبر: ۳۳۰۴۴۵
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
درس‌هایی از نهج البلاغه | صلاح مردم
همچنان که در نماز ما می‌گوییم: «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِین؛ سلام از جانب خداوند متعال عالم بر نمازگزاران و تمام بندگان خوب او» یعنی به مقوله فرهنگ و تربیت هم در کنار مسائل امنیتی، اقتصادی، عمران و آبادی باید توجه کرد.

در قسمت قبل گفتیم نامه ۵۳ نهج‌البلاغه این طور شروع می‌شود که امیرالمؤمنین خودشان را بنده خدا می‌خوانند و به مالک اشتر چهار مأموریت اساسی و کلان بیان می‌کنند:

«بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ. هَذَا مَا أَمَرَ بِهِ عَبْدُ اللهِ عَلِیٌّ أَمِیرُالْمُؤْمِنِینَ مَالِکَ بْنَ الْحَارِثِ الْأَشْتَرَ فِی عَهْدِهِ إِلَیْهِ حِینَ وَلَّاهُ مِصْرَ جِبَایَةَ خَرَاجِهَا وَ جِهَادَ عَدُوِّهَا وَ اسْتِصْلَاحَ أَهْلِهَا وَ عِمَارَةَ بِلَادِهَا؛ به نام خداوند بخشاینده مهربان. این فرمانى است از بنده خدا، على امیرالمؤمنین، به مالک بن الحارث الاشتر. در پیمانى که با او مى‌نهد، هنگامى که او را فرمانروایى مصر داد تا خراج آنجا را گرد آورد و با دشمنانش پیکار کند و کار مردمش را به صلاح آورد و شهرهایش را آباد سازد..»

اول، توجه به توان مالی و جمع‌آوری مالیات بود، دوم، اینکه فرمودند «جِهَادَ عَدُوِّهَا»، یک مأموریت کلان شما مبارزه با دشمنان مصر است. سوم، حضرت می‌فرمایند که به دنبال این باش که مردم مصر انسان‌های صالحی باشند، انسان‌های شایسته‌ای باشند.

همچنان که در نماز ما می‌گوییم: «السَّلَامُ عَلَیْنَا وَ عَلَى عِبَادِ اللَّهِ الصَّالِحِین؛ سلام از جانب خداوند متعال عالم بر نمازگزاران و تمام بندگان خوب او» یعنی به مقوله فرهنگ و تربیت هم در کنار مسائل امنیتی، اقتصادی، عمران و آبادی باید توجه کرد.

بسیاری از این مقوله غافل هستند و فکر می‌کنند که اگر مسائل اقتصادی حل شود مسائل فرهنگی خود‌به‌خود حل می‌شود. در صورتی که این موارد با یکدیگر گره خورده است.

مسائل فرهنگی و تربیتی روی مسائل اقتصادی اثر دارد، مسائل اقتصادی هم روی مسائل فرهنگی و تربیتی، نمی‌شود اینها را جدا دید. ما آدم‌های فرهیخته‌ای داریم که وضع مالی آنها خوب نیست و زندگی خود را با تربیت شدن درست مدیریت می‌کنند. بسیاری دیگر هستند که وضعیت مالی آنها خوب است، ولی وضع فرهنگی خوبی ندارند. پیداست که بحث‌های تربیتی در مسائل اقتصادی اثر مهمی دارد.

السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->